Investeren in taalvaardigheid levert veel op!

Op macro niveau (de “BV Nederland”) is investeren in taal lonend. Dat heeft het onderzoek van PWC aangetoond. Maar wat krijgt een individuele werkgever er nu voor terug als hij investeert in de taalvaardigheid van mijn medewerkers?

Op macro niveau (BV Nederland) is investeren in taal lonend. Dit het het onderzoek, 'De maatschappelijke kosten van laaggeletterdheid' van PWC aangetoond. Maar wat krijgt een individuele werkgever er nu voor terug als hij investeert in de taalvaardigheid van zijn medewerkers?

Capgemini heeft gekeken naar een drietal bedrijven in de schoonmaaksector, zie het rapport 'Investeren in taal levert veel op'. Resultaat: het levert veel op, maar niet alle baten kunnen uit de huidige administraties van de bedrijven in euro's worden uitgedrukt.