V-Taal

Sinds 2011 bied ik taalcursussen aan voor particulieren en bedrijven. De missie van mijn bedrijf is om klanten een gevoel van onafhankelijkheid, comfort en vrijheid van gebruik te bieden in de door hen gekozen taal. Dankzij dat kunnen ze efficiënt functioneren op alle gebieden van hun leven; het werk, de maatschappij en in de privésfeer. Ik werk voornamelijk met klanten van Poolse afkomst. Omdat ik de nuances van de Poolse en Nederlandse cultuur en taal goed ken, kan ik deze op een toegankelijke en geschikte manier aan mijn klanten presenteren. In mijn werk gebruik ik materialen van gerenommeerde Nederlandse uitgeverijen en beproefde methoden.

Waarom wil uw organisatie zich verbinden aan het Taalakkoord?

Kennis van de taal garandeert een beter functioneren, zowel in het leven als op de werkplek, het verhoogt de veiligheid van de werknemer en het bedrijf. Dankzij een verbeterde communicatie, groeien de mogelijkheden van de ontwikkeling van werknemers en bedrijven, wordt het mogelijk om kennis en ervaring over te dragen, efficiënt te communiceren met collega's en klanten en het leggen van nieuwe contacten te vergemakkelijken. Het vertonen van, vaak subtiele, culturele verschillen, wat alleen mogelijk is vanuit het perspectief van een persoon die perfect bekend is met beid culturen, is ook een uiterst belangrijke factor die het werk van bedrijven verbetert en mogelijke misverstanden voorkomt. Via de samenwerking met Taalakkoord probeer ik wederzijds voordeel te brengen voor zowel de werkgever en zijn Poolse werknemers.

Op welke manier heeft u ervaring met Nederlands op de werkvloer?

Ik heb cursussen gegeven voor bedrijven en in opdracht van uitzendbureaus voor medewerkers met verschillende denkniveaus. Om volledig te voldoen aan de behoeften van een bepaald bedrijf, wordt de cursus voorbereid in samenwerking met de klant om te komen tot een eerste beoordeling van de behoeften en het vaststellen van het niveau van de taal. Tijdens de cursus en na de voltooiing ervan, worden de resultaten gepresenteerd terwijl er tevens gezorgd wordt voor een juiste bescherming van persoonlijke gegevens.