Taal moet je doen

Taal moet je doen is primair gericht op het geven van Nederlands als tweede taal aan werkenden en werkzoekenden. Wij richten ons ook op het ondersteunen van Taalvrijwilligers. Voor deze doelgroep hebben wij een sprankelende training ontwikkeld om te werken met activerende werkvormen. Wij zijn ook gecertificeerd SWB-trainer (Start Werk, Blijf veilig). Dit is een veiligheidstraining en is een eenvoudig alternatief voor het VCA. Cursisten werken aan hun veiligheidsbewustzijn, en leren: de gebods-, verbods- en waarschuwingsborden. Zij leren hoe om te gaan met persoonlijke beschermingsmiddelen en hoe een veilige werkomgeving tot stand te brengen. In deze cursus ‘Veiligheid moet je doen’ werken cursisten ook aan hun taalvaardigheid zodat zij na de training kunnen aantonen veilig te kunnen werken en in het Nederlands te kunnen communiceren over veiligheid. We hebben een speciale training voor anderstaligen ontwikkeld. Voor langzaamlerenden of laaggeletterde Nt1-ers verzorgen wij ook de SWB-training maar dan speciaal op deze doelgroep afgestemd. Het SWB-programma is geschikt voor werknemers voor wie het VCA buiten bereik ligt, het kan ook dienen als opstap naar het VCA-diploma.

Waarom wil uw organisatie zich verbinden aan het Taalakkoord?

Ons aanbod past bij de doelgroep waar het Taalakkoord zich op richt. Wij bieden gedegen, actieve en sterke trainingen aan die bijdragen aan vaardigheden die een werknemer nodig heeft om kansen te krijgen en te houden op de arbeidsmarkt.

Op welke manier heeft u ervaring met Nederlands op de werkvloer?

Wij geven al jaren bij diverse bedrijven Taal op de Werkvloer. Meestal bestaat onze doelgroep uit lager opgeleide werknemers die verder willen/moeten komen met het Nederlands om te communiceren met hun leidinggevende en Nederlandstalige collega’s. Onze aanpak kenmerkt zich door een activerende aanpak; wij werken veel met spelvormen.