ROC Kop van Noord-Holland

Het ROC Kop van Noord-Holland verzorgt beroepsonderwijs, cursussen en trainingen voor bedrijven en particulieren in het noordelijk gedeelte van de provincie Noord-Holland. Met meer dan 450 medewerkers verzorgen wij ieder jaar onderwijs voor zo’n 5.000 studenten en cursisten, Dat doen we vanuit verschillende vestigingen in Den Helder en Schagen.

Waarom wil uw organisatie zich verbinden aan het Taalakkoord?

Er is al jaren aandacht voor laaggeletterdheid binnen ons ROC en dat uit zich in het uitvoeren van educatieve trajecten. Door het inzetten van ambassadeurs en het publiceren intern van de activiteiten bij nieuwsberichten wordt laaggeletterdheid op de kaart gezet. Door ons aan te sluiten bij het Taalakkoord geven wij aan dat we een partner willen zijn in het bestrijden van laaggeletterdheid.

Op welke manier heeft u ervaring met Nederlands op de werkvloer?

Steeds vaker komt de vraag vanuit de markt of het ROC "Taal op de Werkvloer" kan verzorgen. Deze vraag is vaak specifiek en helemaal toegespitst op de vaktaal binnen het bedrijf en de sector waar het in opereert. Juist omdat de vraag zo specifiek is, hebben wij recent een modulair programma ogv basiseducatie (taal) en andere basisvaardigheden per domein ontwikkeld dat direct aan de vraag kan voldoen. Hierdoor kunnen we niet alleen sneller maar ook beter anticiperen op de vraag vanuit het bedrijfsleven. Op dit moment lopen er diverse trajecten "Taal op de Werkvloer" zoals bij Noorderkwartier en WerkSaam en zullen er binnenkort meerdere starten bij agrarische bedrijven in AgriporA7.