Maureen Steenbergen

Sinds 2012 ben ik werkzaam als docent Nederlands als tweede taal op de werkvloer. In verschillende sectoren heb ik meegelopen met mensen op de werkvloer om ze zo goed mogelijk klaar te stomen voor het arbeidsproces. Veiligheid, werkinstructies, hygiëne, communicatie op de werkvloer stond en staat centraal bij mij. In overleg met de opdrachtgever maak ik altijd een plan op maat. Ik kijk waar iemand behoefte aan heeft. Waar zit iemand qua startniveau en wat is het einddoel. De invulling van het traject stel ik samen met de opdrachtgever en deelnemer. Differentiëren, niveauverschillen, zijn geen probleem.

Waarom wilt uw organisatie zich verbinden aan het Taalakkoord?

Ik wil heel graag mensen helpen om ze beter te laten functioneren in de maatschappij, op het werk, maar ook in het dagelijks leven. Iedereen moet het beste van zijn leven kunnen maken en ik help mensen daar graag bij.

Op welke manier heeft u ervaring met Nederlands op de werkvloer?

Sinds 2012 train ik mensen op de werkvloer, als NT2 docent en docent MBO1. In het Westland heb ik trajecten gedraaid bij bedrijven die bijvoorbeeld tomaten kweken, maar ook verpakken. Als Nt2- en MBO1 docent heb ik mensen in de logistiek en kas de taal geleerd en begeleid op de werkvloer. Praktijk en theorie zijn altijd verweven. Ik ben werkzaam geweest onder andere bij: de glastuinbouw, operators en lijn medewerkers in fabrieken (kaas, voedsel verpakken), staalmedewerkers, coördinatoren van uitzendbureaus, orderpickers, verkoopmedewerkers Toolstation, vleessector etc. Bedrijven waar ik onder andere voor gewerkt heb zijn: Toolstation, Westfort BV, Looye Kwekers, Covebo uitzendbureau, Fetim Group, SC Johnson, Toptaal, SVO vakopleiding, Wellant college, Lentiz college, W. Heemskerk BV, Nolina, Th Vergeer en zonen, NL jobs uitzendbureau, Fastservice.