EBC Taleninstituut

EBC Talen is een taleninstituut met ruim 30 jaar ervaring in het verzorgen van taaltrainingen op de werkvloer in meer dan 20 verschillende talen. We verzorgen trainingen voor laag- en hoog opgeleiden op alle taalniveaus.

Taalvakwerk is sinds 2015 onderdeel van EBC Talen. Taalvakwerk is de specialist op het gebied van Nederlands op de werkvloer. Taalvakwerk verzorgt arbeids- en opleidingsgerichte taaltrainingen op de werkvloer van allerlei bedrijven, gemeenten, gemeentelijke instanties, ROC's en kenniscentra. Voor meer informatie over de dienstverlening kunt u terecht op de website van EBC Taleninstituut.

Waarom wij onze organisatie willen verbinden aan het Taalakkoord

In de praktijk zien wij dagelijks het positieve effect van onze taaltrajecten. Werknemers en werkzoekenden met een taalachterstand vergroten hun wereld door hun Nederlandse taalvaardigheden te verbeteren. We zien dat mensen die de taal beter leren, meer betrokken en zelfverzekerder worden. Door de taal te leren zijn werknemers breder inzetbaar en worden instructies sneller begrepen en beter overgebracht, waardoor een veiligere werkomgeving ontstaat. Mensen zonder werk vergroten hun kansen op de arbeidsmarkt door het verbeteren van hun taalvaardigheden. Daarnaast verdwijnt in deze tijd van automatisering veel ongeschoold werk waardoor er steeds minder vraag is naar ongeschoold personeel. Arbeids- of opleidingsgerichte taalscholing kan een eerste stap zijn naar een erkend diploma.

Ga voor de hele motivatie naar het ambitiedocument van EBC Taleninstituut.