Berlitz

In Nederland is Berlitz een BV met 4 vestigingen. Wereldwijd heeft Berlitz 550+ vestigingen in 70+ landen, met daarnaast diverse diensten op het gebied van live afstandsleren en online zelfstudie. Ons doel is mensen helpen om talen te leren, culturen te begrijpen, en leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen. Dit doen wij door middel van trainingen mét docentenbegeleiding en zelfstudieprogramma’s. Berlitz bestaat sinds 1878.

Waarom wil uw organisatie zich verbinden aan het Taalakkoord?

Wij zien dat het belang van taalvaardigheid op de werkvloer vaak wordt onderschat. Veel organisaties lijken nog niet bereid te zijn om actief verantwoordelijkheid hierin te nemen. Een gebrek aan taalvaardigheid en andere essentiële communicatievaardigheden leidt vaak tot onnodige hogere kosten en financieel verlies, en zelfs tot ongezonde en gevaarlijke werksituaties. Wij geloven dat door slim te investeren in duurzame ontwikkeling van werknemers, een organisatie zichzelf en haar marktpositie versterkt, en hiernaast ook een belangrijke bijdrage levert aan onze maatschappij.

In 1878 bracht de Berlitz Methode® een revolutie in taalonderwijs teweeg. Sindsdien is deze “directe methode” wereldwijd uitgegroeid tot de standaard. Het vormt de kern van hoe wij lesgeven: Wij zijn niet tevreden als de cursist een grammaticaregel kan uitleggen. Onze methode is er namelijk op gericht deze correct toe te passen in de praktijk. Daarom is de Berlitz Methode® uiterst geschikt voor Nederlands op de werkvloer. Wij hebben jarenlange ervaring met diverse klanten, van wereldwijde samenwerkingen met grote multinationals zoals Shell en Heineken, tot eenmalige opfriscursussen met individuele werkzoekenden