Verstegen Spices & Sauces

Verstegen wil iedereen laten genieten van verantwoord, gezond, maar bovenal lekker eten. Hiervoor leveren wij de smaakmakers; de allerbeste specerijen die de natuur ons te bieden heeft. Verstegen Spices & Sauces staat voor creatieve en verrassende innovaties in de food branche. Voor duurzaamheid, kwaliteit en grenzeloze service omdat de klant centraal staat en er maar één soort kwaliteit is: de allerbeste. Deze beste kwaliteit begint bij de oorsprong. Dáár waar de mooiste ingrediënten te vinden zijn. Hier werken we samen met lokale boeren aan de puurste kruiden en specerijen. Vanaf hier hebben we alles in eigen hand. Van transport tot zelf malen en veilig verwerken. Dat doen we al sinds 1886 als familiebedrijf, met inmiddels de 4e generatie aan het roer. Deze organisatie met ruim 450 medewerkers in Rotterdam en een aantal vestigingen in het buitenland is zowel trots op haar oorsprong als op de ontwikkelingen naar een duurzame toekomst.

Waarom onze organisatie zich verbindt aan het Taalakkoord

Laaggeletterdheid aanpakken is iets dat we samen moeten doen! Dan maken we één vuist en is de impact van de beweging vele malen groter. Wij willen uitstralen dat wij ons, als écht Rotterdams bedrijf en onderdeel van de maatschappij, verantwoordelijk voelen. En natuurlijk willen we graag leren van andere bedrijven. Want wij staan pas aan het begin en (gelukkig) gingen veel organisaties ons al voor en weten dus wat werkt.

Binnen onze organisatie vinden we het belangrijk om laaggeletterdheid bespreekbaar te maken. We gaan dus allereerst investeren in uitleggen wat laaggeletterdheid is en waardoor het kan ontstaan. Ook willen we het belang van Nederlands kunnen lezen en schrijven onder de aandacht brengen. Wat we merken is dat we vanuit onze omgeving te maken krijgen met steeds strengere regelgeving op gebied van voedselveiligheid en kwaliteitsbewaking. Dat betekent dat we steeds meer gebruik gaan maken van geschreven instructies en opleidingen, waarbij het van belang is dat iedereen deze kan begrijpen en ernaar kan handelen. Vervolgens organiseren we, in samenwerking met Bibliotheek Rotterdam, taalvaardigheidslessen. De lesstof wordt daarbij afgestemd op de werkzaamheden van de medewerkers, veiligheid tijdens het werken en de veranderende leefomgeving.