Timing

Timing is onderdeel van de ADG dienstengroep, een landelijk concern in de zakelijke dienstverlening. Ruim 20 jaar na onze start op de flexmarkt, behoort Timing met ruim 56 vestigingen, meer dan 900 medewerkers en tientallen Incompany vestigingen tot de top 5 van uitzendorganisaties in Nederland. Door de jaren heen is Timing blijven groeien. Maar wat altijd gebleven is, is onze nuchtere aanpak. Want hoe groot een organisatie of hoe ingewikkeld een probleem ook is, praktisch blijft Timing altijd. Timing gelooft in de kracht van mensen die doen! Timing mag zich specialist noemen in het bemiddelen van kandidaten in het doen segment, LBO t/m MBO+ niveau. Op dit moment behoort 40% van onze werkende flexkrachten tot de doelgroep ‘mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’ Vaak omdat ze geen startkwalificatie hebben, werkloos zijn geraakt of een arbeidsbeperking hebben. Als grote werkgever voor doeners, voelen wij ons hiervoor verantwoordelijk.

Waarom wil uw organisatie zich verbinden aan het Taalakkoord?

Wij willen mensen niet alleen een baan bieden maar ook toekomstperspectief. Flexkracht First is één van onze pijlers en dat betekent dat wij investeren in de ontwikkeling van onze flexkrachten. Juist een taalachterstand kan iemand in de weg staan in zijn of haar ontwikkeling. Kansen om hier een positieve bijdrage aan te leveren grijpen wij dan ook met beide handen aan. Daarbij wordt niet alleen de flexkracht hier beter van, maar ook de opdrachtgever. Een win-win situatie voor iedereen dus!

Welke acties gaat u ondernemen om invulling te geven aan het Taalakkoord?

In eerdere rondes heeft Timing al verschillende acties ondernomen op het gebied van taal. In samenwerking met taleninstituut Quality Communication en onze opdrachtgevers bieden we flexkrachten en medewerkers van onze opdrachtgevers handvatten om de Nederlandse taal beter te kunnen beheersen. Dit heeft bij verschillende opdrachtgevers plaatsgevonden waaronder Forbo en Bleckmann. Deze mooie acties willen wij in 2019 (en verder in de toekomst) graag voortzetten en uitbouwen.