Restaurant STOER

Leerwerk Restaurant STOER is een sociale onderneming waar jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt aangesproken worden op hun talenten en mogelijkheden. Het is een plek waar zij op hun eigen tempo kunnen groeien en aan hun competenties kunnen werken.

Bij Restaurant STOER kunnen jongeren/leerlingen met psychische en/of gedragsproblemen – of jongeren die anderzijds vastgelopen zijn op diverse gebieden, kansen krijgen om werkervaring op te doen in een commercieel bedrijf. Voor een aantal is het werken in het restaurant een plek om ‘hun draai’ weer te vinden en het leefritme weer op te pakken. Jongeren en leerlingen kunnen het horeca vak met zijn vele facetten leren, en werken aan hun beroepsvaardigheden. Hun zelfvertrouwen neemt toe en daarmee ook hun kans op de arbeidsmarkt.

Waarom verbindt uw organisatie zich aan het Taalakkoord?

Als organisatie vinden wij het belangrijk om aandacht te besteden aan de taalvaardigheid van onze medewerkers. Taal is in ons vak van groot belang. Denk aan het lezen van opdrachten, handleidingen en veilighedsvoorschriften, en het omgaan met de gasten en je collega's. Het goed kunnen communiceren met collega's/je medemens is erg belangrijk, helpt je vooruit en vergroot je zelfvertrouwen.