Nederrijn Schoonmaak

Nederrijn is een regionale schoonmaakdienstverlener. Onze medewerkers zijn onze kracht. Zij maken het verschil in de dienstverlening op locatie. Wij vinden het dan ook belangrijk dat onze medewerkers met plezier naar hun werk gaan en dit plezier uitstralen bij onze opdrachtgevers. Zij zijn onze ambassadeur op locatie.

Steeds vaker wordt er door onze opdrachtgevers dagschoonmaak uitgevraagd. Dit betekent dat onze medewerkers tijdens de uitvoering van het primaire proces van onze opdrachtgever aanwezig zijn op de locaties. Zij voeren hierdoor niet uitsluitend schoonmaakwerkzaamheden uit, maar communiceren ook met gebouwgebruikers.

Waarom verbindt uw organisatie zich aan het Taalakkoord?

Helaas is laaggeletterdheid nog altijd een taboe in onze maatschappij. Aangezien onze medewerkers voornamelijk laagopgeleid zijn, is de kans groter dat een deel van onze medewerkers dagelijks met de ongemakken van laaggeletterdheid ervaart. Wij willen hen ondersteunen door het taboe weg te nemen en onze medewerkers de mogelijkheid te bieden om cursussen te volgen op dit gebied. Daarbij verbinden wij ons graag aan het Taalakkoord. Wij zien met name toegevoegde waarde in het delen van kennis en ervaringen op het gebied van laaggeletterdheid met andere werkgevers. Immers, ondanks dat primaire processen wellicht anders zijn, de aanpak van laaggeletterdheid zal veel overeenkomsten hebben.