De Groot Installatiegroep

Wij zijn De Groot Installatiegroep, een familiebedrijf opgericht in 1965. Van een kleine installateur zijn we uitgegroeid tot een van de toonaangevende installatiebedrijven in Nederland. De Groot Installatiegroep bestaat uit elf vestigingen verdeeld over het hele land. Al vijftig jaar werken wij samen met een verscheidenheid aan opdrachtgevers aan de beste elektrotechnische, werktuigbouwkundige en brandbeveiligingsoplossingen. We leveren vakmanschap en staan voor de kwaliteit van onze dienstverlening.

Waarom wil uw organisatie zich verbinden aan het Taalakkoord?

De Groot Installatiegroep wil graag medewerkers de gelegenheid bieden zich verder te ontwikkelen in het kader van een Leven Lang Leren. Beperkte basisvaardigheden kunnen deze ontwikkeling in de weg staan. Hiervoor heeft De Groot Installatiegroep een structurele aanpak
binnen het bedrijf gerealiseerd. Het traject is medio 2018 gestart, in september is er een startbijeenkomst georganiseerd. Samen met een aantal partners is een pilot gestart en deze is positief geëvalueerd.
De Groot Installatiegroep is blij met de aandacht voor dit onderwerp, wij gaan zelf verder aan de slag met dit onderwerp en nemen onder andere deel aan de Bestuurlijke klankbordgroep onderzoek laaggeletterdheid.
De Groot over de uitreiking Taalheldenprijs 2019 :
Wij waren in de race voor de Landelijke Taalheldenprijs 2019 in de categorie “Bruggenbouwer”.
Helaas hebben wij de prijs niet gewonnen, maar hebben wij wel een hele leuke dag gehad in Den Haag! Ontroerende verhalen van laaggeletterden binnen de samenleving (jong en oud) met interactieve workshops en muziek vulden het programma.
Ondanks dat we de prijs niet hebben gewonnen, voelen wij ons wel een winnaar omdat wij samen met onze medewerkers dit onderwerp en de ontwikkelingsaanpak hiervan hoog op de agenda hebben staan! Ook mogen we ons Taalheld van de Provincie Drenthe noemen natuurlijk!
Deze dag heeft ons nogmaals doen beseffen dat het heel belangrijk is om hier aandacht aan te besteden en dat wij onze medewerkers (indien de behoefte er is) hierbij graag willen ondersteunen omdat het nodig is je werk goed te kunnen blijven doen nu en in de toekomst.