Agora

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Agora is de stichting voor bijzonder primair onderwijs in de Zaanstreek, met 25 basisscholen in Zaandam, Zaandijk, Koog aan de Zaan, Westzaan, Assendelft, Krommenie, Wormerveer, Wormer en Oostzaan

Taal in al haar facetten wordt de komende jaren speerpunt in het Zaanse basisonderwijs. In het taalaanbod van de scholen wordt actief ingezet op de woordenschatontwikkeling en -uitbreiding.

Waarom verbindt uw organisatie zich aan het Taalakkoord?

Als organisatie vinden wij dat er in de Zaanstreek een te groot percentage laaggeletterden is. De kans op een succesvol volwassen leven wordt vergroot als kinderen goed onderwijs kunnen volgen. Essentieel is daarbij dat de taal beheerst wordt en dat deze vaardigheid onderhouden wordt in het volwassen leven. Laaggeletterdheid is een probleem in en van het onderwijs, maar wordt ook in stand gehouden door andere maatschappelijke aspecten zoals het milieu waarin wordt opgegroeid, werkloosheid in het gezin of armoede. Ook de wijk speelt hierbij een rol. Het is zaak om met alle partners rondom kinderen en volwassenen de handen ineen te slaan, samen te werken en laaggeletterdheid te bestrijden.