STOOF

STOOF (Stichting Opleiding&Ontwikkeling Flexbranche) is het scholingsfonds van de uitzendbranche, wordt paritair bestuurd en adviseert organisaties bij opleidingsvraagstukken, deelt kennis en biedt zowel praktische als financiƫle ondersteuning.

Daarnaast werkt STOOF blijvend aan de opleiding en ontwikkeling in de uitzendbranche door middel van scholing. In de CAO voor uitzendkrachten wordt onder scholing verstaan elke vorm van gestructureerde activiteit, die gericht is op het door de (aspirant-)uitzendkracht verkrijgen, bijhouden, verbreden of verdiepen van kennis en/of vaardigheden. Kijk voor meer informatie op de website van STOOF.

Waarom wij onze organisatie willen verbinden aan het Taalakkoord?

Zet in op taal! Zonder taal-, reken- en digitale vaardigheden kost het extra inspanning om te kunnen functioneren in de samenleving en dus ook op de werkvloer. Ook in het databestand van de uitzendorganisaties zitten mensen die de Nederlandse taal onvoldoende beheersen in woord en geschrift. Minder taalvaardige uitzendkrachten missen daardoor mogelijk informatie, begrijpen minder goed de werkinstructies en lopen vaker een veiligheidsrisico. Ga voor een uitgebreidere motivatie naar het ambitiedocument van STOOF.

regio werkgever: landelijk

sector: scholingsfonds van de uitzendbranche