Diëtistenpraktijk HRC

Bij Diëtistenpraktijk HRC wordt advies gegeven overvoeding, diëten en leefstijl. Onze diëtisten zijn HBO-opgeleid aan de opleiding Voeding & Diëtetiek, staan ingeschreven in het kwaliteisregister paramedici.Iedere diëtist heeft haar eigen specialisatie en volgt hier de nodige opleidingen voor om haar cliënten met de meest recente, wetenschappelijk onderbouwde behandelwijze te begeleiden.

Waarom wij ons aansluiten bij het Taalakkoord

Taal is een van de key punten in het geven en zeker in het ontvangen van een juist advies over voeding en gezondheid. Maar wat nou als je niet taalvaardig bent en dus niet goed snapt waarom bepaalde dingen niet goed voor je zijn?Laat staan dat je deze informatieniet kunnenbeoordelen en toepassen in hun dagelijkse leven. Zeker als je bedenkt welke rol de (verleidelijke) eetomgeving daarbij speelt. Daardoor is de kans op overgewicht en ziekten die daarvan het gevolg zijn, groot.Daarbij komt dat zorgverleners vaak niet vragen of iemand moeite heeft met lezen en schrijven. En laaggeletterden schamen zich om het zelf te moeten zeggen. Daardoor heeft de begeleiding van de huisarts, diëtisten andere zorgverlenersniet altijd het gewenste effect. Gezondheidsklachten verergeren, met alle gevolgen van dien.

In samenwerking met de stichting Lezen en Schrijven en WMO radar draaien wij in Rotterdam het Voel je Goed! project. Voel je goed! is de combinatie van individuele eet-en beweegadviezen van een diëtist en groepslessen van een vrijwilliger over gezonder eten en meer bewegen. De aanpak is gericht op laagopgeleide volwassenen die willen werken aan een gezonder gewicht en moeite hebben met taal en daardoor met het verwerken van informatie.De lessen gaan over gezond eten en voldoende bewegen, gebaseerd op de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum en de Beweegrichtlijn van het Kenniscentrum Sport.