Koninklijke A-ware Food Group

Royal A-Ware is een oer-Hollands familiebedrijf, met 2200 vaste en flexibele medewerkers, gespecialiseerd in het produceren, rijpen, versnijden, verpakken, opslaan en transporteren van kaas en andere foodproducten onder geconditioneerde omstandigheden.

Het bedrijf is in 2010 ontstaan door de fusie van Anker Cheese (1962) en Bouter Cheese (1890). Royal A-Ware heeft de ambitie uit te groeien tot de meest gewaardeerde ketenpartner in Europa in de food- & agribusiness. Daarnaast is zij in toenemende mate buiten Europa actief. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Royal A-Ware.

Waarom wij onze organisatie willen verbinden aan het Taalakkoord

A-ware Food Group onderschrijft het belang van “Nederlands op de werkvloer” en heeft dit als onderdeel van het MVO beleid (Arbeidsklimaat) hoog in het vaandel staan. Binnen A-ware ontwikkelen, organiseren en stimuleren wij vanuit de afdeling Knowledge & Education diverse leeractiviteiten en opleidingstrajecten. Binnen A-ware Food Group zijn in de productieomgeving veel medewerkers werkzaam die de Nederlandse taal onvoldoende vaardig zijn. Door ons aan te sluiten bij het taalakkoord wil A-ware Food Group de taalbeheersing op de werkvloer verhogen en de taalachterstand van de betreffende medewerkers verkleinen.

De onderstaande taaldoelen willen wij d.m.v. het taalakkoord bereiken:

  • Veiliger werken (preventie ziekteverzuim - gezonder)
  • Beter communiceren (duidelijker – minder misverstanden)
  • Stimuleren sociale contacten (teambuilding & werkplezier)
  • Verhogen inzetbaarheid (flexibiliteit)
  • Productie verhogende bijdrage (kwalitatief en kwantitatief = Productief)

Ga voor meer informatie naar het ambitiedocument van A-ware Food.

regio werkgever: Flevoland

sector: agrifood, procesindustrie