Presikhaaf (Scalabor)

Presikhaaf Bedrijven is het mens- en arbeidsontwikkelbedrijf voor de regio Midden Gelderland. Wij zijn een organisatie bestaande uit ca. 3.000 medewerkers waarvan ruim 2.800 afkomstig vanuit een gesubsidieerde omgeving.

Onze missie is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een zo regulier mogelijke arbeidsplaats te leiden. Als partner van werkgevers en gemeenten in de regio ontwikkelen en verbinden wij talenten van mensen en werkgevers. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Presikhaaf.

Waarom wij onze organisatie willen verbinden aan het Taalakkoord

Bij mensen en de doelgroep waarvoor wij ons inzetten is de taalvaardigheid vaak laag. Wij doen al veel aan het verbeteren van die taalvaardigheid. Voor onze organisatie is het zeker van belang om extra handvatten te krijgen om het bewustwordingsproces bij ons begeleidend en ondersteunend personeel ten aanzien van taalvaardigheid te vergroten. Hierdoor kunnen we meer gericht werken aan het optimaliseren van de taalvaardigheid wat niet alleen de sociale contacten (in de werksituatie) verbeterd, maar ook kan zorgen voor het begrijpbaar maken van werk- en veiligheidsinstructies. Ga voor meer informatie naar het ambitiedocument van Presikhaaf.

regio werkgever: Midden-Gelderland (Arnhem)

sector: SW bedrijf, arbeidsontwikkelbedrijf, assemblage, verpakkingsindustrie