Meedoen aan het Taalakkoord kan u veel opleveren. Binnen het Taalakkoord ontmoet u organisaties die uw ambitie delen. Dit leidt tot inspirerende en leerzame ontmoetingen.

Wat levert het Taalakkoord mij op?

Taalvaardigheid is een belangrijke werknemersvaardigheid. Is deze vaardigheid niet voldoende ontwikkeld, dan heeft dat gevolgen voor het werk. Miscommunicatie en beperkte communicatie(vaardigheden) kunnen zorgen voor een lagere productiviteit, meer ziekteverzuim, veiligheidsproblemen en beperkte ontwikkelmogelijkheden.

Het Taalakkoord richt zich op het verbeteren van de taalvaardigheid van werknemers. Dit doen wij door kennis en ervaringen te delen. Zo komen we samen verder in het verbeteren van taal op de werkvloer. U heeft toegang tot de bijeenkomsten van het Taalakkoord, de informatie op de website en de steun van onze adviseurs van de Leerwerkloketten. Wij vragen u om ook andere bedrijven te overtuigen dat investeren in taal belangrijk is en uw kennis te delen. Zo realiseren we samen onze ambitie: een goede Nederlandse taalvaardigheid voor alle medewerkers.