Nieuwe ondertekenaars Taalakkoord

Het Taalakkoord blijft groeien! De afgelopen weken hebben weer vijf nieuwe organisaties zich aangesloten bij het Taalakkoord Werkgevers. Ons Welzijn, DCW, MORE, Spaarne Gasthuis en NedPools, welkom!

Even voorstellen

We verwelkomen vier nieuwe werkgevers en een nieuwe taalaanbieder bij het Taalakkoord Werkgevers.

Ons Welzijn

Ons Welzijn is een brede welzijnsinstelling in Noord-Oost Brabant. Veel klanten van Ons Welzijn ondervinden problemen met taal. De instelling wil medewerkers uitnodigen hun taalvaardigheid te verbeteren, zodat taal geen belemmering meer is in hun functioneren. Lees hier meer over Ons Welzijn.

DCW

DCW, de sociale werkvoorziening van Enschede, vindt het belangrijk dat medewerkers zich op de werkvloer en in de maatschappij kunnen redden. Zij merken dat medewerkers die de Nederlandse taal beter leren beheersen, de opdrachten op de werkvloer beter begrijpen en zich beter verstaanbaar kunnen maken. Hierdoor verbetert de  samenwerking. DCW zet zich in om aan haar medewerkers de mogelijkheid te bieden om deel te nemen aan Nederlandse taallessen. Lees hier meer over DCW.

MORE

MORE human resources uit Duiven wil mensen weer aan het werk te helpen. Mensen die door welke omstandigheid dan ook thuis zitten, maar graag willen werken en hun leven weer op de rit willen krijgen. in samenwerking met IVIO ontwikkelt MORE een Nederlandse taalcursus gericht op de metaalsector. Lees hier meer over MORE.

Spaarne Gasthuis

Het Spaarne Gasthuis wil, als ziekenhuis van de regio Haarlemmermeer en Haarlem, aandacht besteden aan laaggeletterdheid. Want als een van de grootste werkgevers in de regio, zien medisch specialisten en medewerkers dagelijks vele patiënten op al de locaties. Het Spaarne Gasthuis gaat onder andere personeel trainen in het herkennen van laaggeletterdheid bij patiënten en eigen medewerkers. Lees hier meer over het Spaarne Gasthuis.

NedPools

Dorota Blach van NedPools geeft op locatie Nederlands aan - met name - Poolse medewerkers. Dorota ziet dat dat er veel bedrijven zijn die anderstalige medewerkers in dienst hebben. De bedrijven zijn heel blij met hun personeel maar ervaren het taalgebrek als belemmering. Daarnaast merkt zij dat medewerkers die de taal niet beheersen het zwaar hebben, zowel op de werkvloer als in hun privé leven. Ze hebben vaak goede ideeën, maar kunnen zich niet uiten. Lees hier meer over NedPools

Aanmelden

Binnenkort ontvangen onze nieuwe ondertekenaars een certificaat en tegel voor aan de muur. Bent u ook geinteresseerd? Lees hier meer over het Taalakkoord.

certificaten