Taalvaardigheid en duurzame inzetbaarheid

Taalbeheersing is cruciaal voor de ontwikkeling van een medewerker. Het helpt een medewerker om duurzaam inzetbaar te zijn in het huidige en toekomstige werk dat hij doet en gaat doen. Werkgevers die werk maken van de gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van hun medewerkers, zijn op weg naar duurzame inzetbaarheid en ook naar een duurzame marktpositie als bedrijf. Onderzoek over succesvolle bedrijven geeft aan, dat wendbaarheid, human capital en innovatie in toenemende mate beslissend zijn voor succes op de markt. Specifieke voordelen voor werkgevers zijn ook, dat een taaltraining vaak ook direct zorgt voor lager ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit. Enkele cijfers uit onderzoek van de Universiteit van Maastricht over het volgen van een taalcursus in geval van onvoldoende taalvaardigheid:

  • De arbeidsproductiviteit gaat omhoog met gemiddeld € 985,-;
  • 20 % van de deelnemers heeft daarna een betere arbeidsmarktpositie;
  • 53% van de deelnemers ervaart na een taaltraining een betere psychische gezondheid (voelt zich dus beter en sterker, ook een belangrijke bepalende factor voor duurzame inzetbaarheid binnen bedrijven en op de arbeidsmarkt).
     

Niet voor niets investeren steeds meer branches en bedrijven daarom in duurzame inzetbaarheid en dus in taalvaardigheid. Bijvoorbeeld de bouw. Gera de Vries, van SBRCURnet, kennispartner van bouwbedrijven en ondertekenaar van het Taalakkoord Werkgevers: “Taal is niet alleen een zaak voor de individuele burger, maar ook voor werkgevers en branches. SBRCURnet vindt taalontwikkeling ook belangrijk voor de bouw & infra en heeft daarom het Taalakkoord ondertekend. Taalontwikkeling is wat ons betreft onderdeel van duurzame inzetbaarheid van mensen. Dit begint al in het onderwijs en daarom werken wij bijvoorbeeld samen met Bouwmensen Amersfoort aan taalvaardigheid van  BBL-leerlingen. In de toekomst willen we met u, de werkgever in de sector, aan de slag met duurzame inzetbaarheid van personeel. En daar hoort ook taalvaardigheid bij.”
Bent u naast taalvaardigheid ook geïnteresseerd in andere mogelijkheden en voordelen van werken aan duurzame inzetbaarheid van uw werknemers, dan is daarover meer informatie te vinden op www.duurzameinzetbaarheid.nl!